V.V.O.G. 5 – DVS ’33 6

Na drie bekerduels begon vandaag de competitie. Met 17 man op papier was het animo voor de 1e competitiewedstrijd groot. Logisch ook want die wespen uit Ermelo kwamen op bezoek. Er werd dus niet alleen gestreden voor de ‘man of the match’ maar ook de felbegeerde wespenmepper. Het hele team was ruim van te voren aanwezig, voor een goede warming-up. Het veld lag er goed bij, de zon scheen en met voldoende wissels op de bank beloofde het een mooie wedstrijd te worden

De mannen van V.V.O.G. 5 startten vandaag in een 4-4-2 formatie. Yasin en Jair in de spits. Jacob, Chris, Chai en Jan-Peter op het middenveld. Arne, Marcel, Henry en Jeremy in de verdediging en Koos op de goal. Naast deze ijzersterke opstelling had de coach ook nog voldoende stootkracht op de bank zitten. Te weten: John, Evert, Martijn, Ruben, Pieter en Dirk.

Voorafgaand aan het 1e fluitsignaal, stonden de grensrechters van beide teams aan de verkeerde kant van het veld opgesteld. Niet iedereen was even wakker. Spanning zullen we maar zeggen; het is ook niet niets zo’n 1e competitiewedstrijd.

Het is zover; de aftrap. V.V.OG. 5 begint sterk aan de wedstrijd met voldoende druk naar voren. Hier en daar is het nog even zoeken naar de juiste vorm maar over het algemeen komen de meeste passes aan. Er vallen gaten bij DVS en al vrij vroeg in de wedstrijd trekt DVS aan de noodrem met een harde tackel op Chai. Niet zo slim, want hij moest dit gelijk met geel bekopen en afkoelen op de bank. Het publiek had graag een andere kleur gezien, maar hier kwam DVS goed weg. V.V.O.G. 5 is nu in het voordeel en speelt volle bak om ook van deze situatie te profiteren. Henry geeft van achteren een lange bal op Marcel en die speelt Jakob in aan de linkerkant op het middenveld. Jakob neemt de bal goed aan en sprint gelijk verder naar voren, kapt naar binnen en schiet! GOAL! 1-0 voor V.V.OG. en daarmee is de (wespen)kop eraf!

Na deze prachtige goal moesten we scherp blijven. Veel aanvallen gingen over het middenveld en enkele minuten na de goal van Jake maakte een wesp hands in de zestien; helaas zag de scheids er niets in om hiervoor de bal op de stip te leggen. Een tegenvaller want het was wel degelijk hands, waar is de VAR als je ‘m nodig hebt? DVS begon meer te combineren en hoog druk te zetten. V.V.OG. kwam hierdoor geregeld in de problemen, ook omdat e rust ontbrak aan het spel. Passes kwamen minder vaak aan en ook de zijkanten werden niet goed meer gevonden. Diverse keren kwam DVS dichtbij de goal en met een fraaie poeier op de lat kwam V.V.O.G. 5 goed weg. Koos had een aantal goede reddingen maar uiteindelijk viel de gelijkmaker toch uit een corner. Een intikker. Zonde, maar je kon niet zeggen dat het onverdiend was.

In de rust werd het team toegesproken om het koppie erbij te houden. De wissels kwamen in actie en de tweede helft ging van start. V.V.O.G. 5 leek zich te herpakken, maar door een onverwachte blessure (hamstring) van Martijn was de onrust in het team voelbaar. Ook de fysieke gesteldheid ging langzaam maar zeker z’n tol eisen en die jonkies van DVS maakten daar gretig gebruik van door vaker de lange bal te spelen.

Desalniettemin waren de krachten over de laatste 20 speelminuten goed verdeeld. V.V.O.G. 5 hield controle en hier en daar werd er nog een aanval opgezet; veelal over het middenveld. Een 2e goal is er helaas niet gevallen. Einde wedstrijd. Moegestreden werd er toch 1 punt meegenomen in de tas en zijn er een voldoende verbeterpunten, waar dinsdag weer voor getraind kan worden. Komende zaterdag staat Hierden 6 – uit, op het programma.

Het verbaast niemand dan ook dat Koos na de wedstrijd met gepaste trots de wespenmepper in ontvangst mocht nemen. Tevens maakt hij ook kans om ‘man of the match’ te worden al met al speelde hij een goede wedstrijd