Hierden 6 – VVOG 5

“Uit ander vaatje tappen levert punten op”

Met alle respect voor Corona lekker weer ballen. Een mooie pot tegen het Hierdense waar een aantal in ons team wel wat harder voor willen lopen.

Ergens tussen 14 uur en 14.30 uur druppelen de gladiatoren het sportpark de Mheenzicht op.

Omkleden in 2 kleedkamers met 1,5 meter ertussen. Gaat prima, niks aan de hand.

Met een 4 tal wissels genaamd John de Z, Dirk N te E, Pieter S en Alwin A, begonnen we aan de pot. Een wedstrijd tegen oud A1, A2 spelers die niet oud zijn, want ik schat de gemiddelde leeftijd op een jaar of 19. Boeit ons niet, gewoon ballen, met alle respect voor Corona.

En hoe beginnen we? Net als vorige week tegen Dvs, zonder al teveel geloof en rommelig. Nee, juist niet. Het lijkt wel de beste eerste helft die we in jaren hebben gespeeld. Duels winnen, ervoor gaan. Geen ja, maar, gewoon werken.

Wat levert dat op? In ieder geval de 0-1 van Chris. Een mooi doelpunt tussen de verdedigers van Hierden door. Deed Hierden dan niks terug, jawel. Werden ook gevaarlijk af en toe, maar waar van toepassing ook terug gevlagd door de beste vlagger van het veld. Alle respect daarvoor en voor Corona. De ruststand was en bleef 0-1.

En hoe begin je dan een 2e helft. Nou, gewoon, met bijna dezelfde 11, alleen Pieter kwam in het veld voor Chai. En hoe begin je dan de 2e helft nog meer? Nou, simpel, je speelt na de aftrap de bal terug en schiet deze naar voren door ik dacht Marcel en dan maak je de 0-2 door een doelpunt van Jaïr. En dan vasthouden, nou ja dat lukt even. Eerst pakt Pieter nog een gele kaart en na die 10 minuten wachten valt helaas de toch wel enigszins terechte 1-2. Wat doen wij dan? Juist, de 1-3 maken door wederom een doelpunt van Jaïr. Volgens mij hier de assist van Sneijder.

Dan zijn de punten wel binnen toch? Oh wacht even dan spelen we de bal terug bij een vrije trap en dan precies tussen de laatste verdediger van ons en Koos. Oeps en 2-3. Ik noem geen namen, die heeft zijn slechte nachten al wel gehad.

En dan, ja dan is er veerkracht! Een rolletje van Jake maakt aan alle twijfel een einde, 2-4! Deur op slot, punten in de tas en een flesje pils in de hand, met alle respect voor Corona uiteraard ook hier.

Klasse mannen! Wat een pot, zeker vergeleken bij de week ervoor en nu doorzetten!

Zaterdag mogen we thuis aantreden tegen Lelystad! Komt dat zien, oh nee, zonder publiek.

Mannen, helden, ik groet u,

Dirk ©