VVOG 5 – dvs ’33 6

Dit verslag staat eerder online dan de vorige, dus dat maakt een rondje voor Koos officieel, die blijkt nalatig te zijn bij het inleveren van zijn verslag, net als bij het ingrijpen bij de twee goals van vandaag. Wat hebben wij een K*Tkeeper!

We schrijven 14 september, 2019. De tweede bekerclash voor regerend kampioen VVOG5. Vandaag de derby tegen de wespen uit Ermelo. Het doet denken aan het Ajax van 2018-2019 met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek, vergeleken met het Ajax van deze avond, met Joël Veltman, Perr Schuurs en zelfs Siem de Jong (let op, dit is belangrijk). Want zo voelt het toch…een wedstrijd spelen in een nieuw seizoen zonder Marcel, Sneijder en Bazzie.

Toch begonnen we met de volgende 11, waarvan slechts 4 spelers op hun reguliere positie (“fantasie opstellingen horen toch bij de laatste wedstrijd van het seizoen…oww wacht, toen werden we KAMPIOEN!”):

Koos

JM

Dirk NIX Jeremy

Chai Tom Jake John

Jair Evert

Na een rustige start van beide kanten met hier en daar wat aftasten komen komen we slordig op een 0-1 achterstand. Koos wil een bal diep geven, het duel op het middenveld wordt verloren en na een goede steekbal staat het knotje van DVS 1-op-1 met Koos. Gelukkig is het tijd voor de eerste comeback van de dag, John kopt feilloos raak na een goede voorzet uit een vrije trap. Later op de avond zie ik Nico Tagliafico precies hetzelfde doen bij Ajax-Heerenveen, ik dacht hem al te zien staan vanmiddag, kijkend bij de huidige kampioen van de 5e klasse. Ook de scheidsrechter liet vandaag van zich horen. Op zijn nieuwe horloge met meerdere tijdfuncties (oa de Dirk-mode voor: 10 minuten stopwatch na gele kaart) liet hij de eerste helft helaas 10 seconden te lang duren. Aangezien zowel Tom als Koos al met hun hoofd in de kleedkamer zaten, scoorde de wespen de 1-2.

Over de tweede helft kan ik kort zijn, na wat wissels:

-Michiel voor Dirk (de slechtste moest eraf)

-Aartsen voor Tom (moe gestreden)

-Tom voor Chai (breekijzer ivm achterstand)

-Dirk voor Evert(kramp, Evert wilde zijn stageweek graag voorbereiden)

En wederom een hoofdrol voor de scheids (100% handsbal maar geen penalty) bleven we steken op 1-2. Sorry maar helaas, op maar de competitie!

Volgende week WHC uit. Altijd lastig. 

Voor de trouwe en opmerkende lezers mist er iets in dit verslag. Het vervolg op: 

Gelukkig is het tijd voor de eerste comeback van de dag. Soms zijn er in de voetbalwereld mooie comebacks, denk aan de tweede nieuwe jeugd van Ryan Babel deze week bij ons Oranje, het tranentrekkende verhaal van Santi Cazorla die na een ingrijpende operatie weer minuten maakt bij Villarreal. 

Deze zomer waren er sowieso een aantal opmerkelijke comebacks, wat dacht je van Daniël Schwaab bij PSV, na anderhalve maand weg te zijn geweest keert hij toch weer terug. Dit staat in schril contrast met de terugkeer van kampioene Kim Clijsters, De voormalige nummer één van de wereld en viervoudige grandslam-winnares had zeven jaar geleden haar tennisracket aan de wilgen gehangen. Toch liet ze van de week weten vanaf januari weer professioneel tennis te gaan spelen. 

Comebacks in de sportwereld, de een had het beter niet kunnen doen, Van der Vaart, Royston Drenthe. Maar van andere helden uit het verleden hoop je stiekem dat ze er nog eens over na willen denken. Zelfs Arjen Robben gaf laatst aan: “Zeg nooit, nooit.” Of good Old Phil Taylor die laat weten: ”de wedstrijden tegen van Gerwen mis ik wel.”

Sinds april 2018 was het Siem de Jong die zijn rentree maakt bij Ajax, na 82 minuten mocht hij invallen, speelde ruim 10 minuten, raakte 1x de bal met zijn hoofd…publiek in extase! Mooi, een held van weleer, de man van de derde ster, de man van 15 mei 2011. Troosteloos was zijn comeback deze avond…het leek op de comeback van Marco Aartsen in VVOG5. Anderhalve maand geleden stoppen (Schwaab), na diverse blessures in het verleden (Cazorla), zijn eeuwige jeugdigheid (Babel), successen in het verleden, oa een kampioenschap (Clijsters), op dezelfde dag als Siem de Jong, ze sloten de dag met dezelfde woorden af:” Het voelt heel speciaal.” Goed dat je er weer was Aartsen! Tot zaterdag.