Hoevelaken 6 – VVOG 5

We schrijven zaterdag 6 april 2019. Een mooie dag om met elkaar de wei in te gaan. Vandaag zou de reis, via wat binnenweggetjes, ons brengen naar Sportpark Kleinhoven.

Aldaar kwam de geur van vers gemaaid gras ons al tegemoet. Het hoofdveld lag er prachtig bij, met her en der wat paardebloemen. Prachtig. Zo hoort kelderklasse voetbal toch te zijn, dartelend en glijdend over een grasveld met paardebloemen. Wij moesten daarachter op kunstgras!

Afijn, lekker omkleden in een van de barakken, alwaar de verouderde tl-balk zorgde voor een opspelende epileptieaanval bij menig VVOG-5 speler.

Opstelling: 
Koos had elf namen op een bord gezet en zichzelf als eerste.
Daarvoor ging hij het doen met: Jeremy, Sneijder, Marcel en Dirk
Op het middenveld was er ruimte ingeruimd voor Jake the Snake, Pieter, Marco en Daniel
En voorin stond Tom met nog iemand, volgens mij John.

Door het uitlopen van een wedstrijd ergens in de ochtend, werd rond 14.35 uur het veld vrijgegeven. Dolenthousiast hobbelden 22 spelers en wat wissels het veld op. De scheids had er zin in en dirigeerde iedereen naar de juiste positie. Inclusief onze sluitpost, die dat wat sneller moest doen volgens scheids. Afijn, geen commentaar op de leiding natuurlijk. Dat tolereerde hij niet. Ook niet van teamgenoten van onze keepert.

De scheids zet de wedstrijd in gang. 
1 seconde: Aftrap VVOG5. 
7 seconden: Balverlies VVOG5. 
16 seconden: Rondspelen Schoevelaken. 
33 seconden: Langzaam optrekken Schoevelaken. 
45 seconden: Aanval over linkerkant Schoevelaken.
60 seconden: Tikke terug Schoevelaken.
72 seconden: Weer opbouw aanval Schoevelaken.
83 seconden: Bal bijna over zijlijn Schoevelaken.
84 seconden: Lichte overtreding VVOG (geen namen)
85 seconden: Gele kaart VVOG
86 seconden: Commentaar speler VVOG (geen namen)
87 seconden: Tweede gele kaart VVOG (geen namen)
88 seconden: 10 man VVOG (geen namen)

En toen kon Dirk ineens na 88 seconden gaan douchen. Tenminste, gezweet was er nog niet, dus kon het shirtje, broekje en kousen schoon de tas weer in, spijkerbroek aan en wedstrijdje kijken. Ook lekker. Maakt niet uit joh, komt goed! 🙂  De mannen van VVOG 5 lieten zich niet kennen en gingen vol drive de wedstrijd in. We laten ons dit seizoen niet uit het veld slaan en staan voor elkaar klaar. Helpen elkaar en dat deden we, we zijn een team. Met tien man streden we voor elke meter en het gemis van 1 speler werd collectief opgevangen. Eén voor allen, allen voor één zouden de Musketiers gezegd hebben. Wat zich de volgende 5852 seconden afspeelde was een waar voetbalgevecht. Schoevelaken mocht het spel maken, VVOG hield tegen. En hoe. Het bleef lang 0-0. Zelfs tot de rust.

In de rust werden wat moegestreden mannen gewisseld voor verse krachten. En we keken elkaar nog eens aan: Kom op mannen, we gaan ervoor!

Na de rust hetzelfde gevecht. Nog wat schermutselingen voor de goal, totdat VVOG ineens een strafschop mocht nemen na een overtreding op Tom (denk ik). Diezelfde Tom mocht aanleggen en zich daarna realiseren dat volgende keer beter een ander de strafschop kan nemen: mis! En daarna werd het pas echt dramatisch, want uit een spaarzame actie (terwijl ze met 10 man speelden) wist Schoevelaken te scoren. Kak, 1-0 achter in deze spannende kampioensstrijd! Maar zoals al eerder geschreven: Eén voor allen, allen voor één. Dat blijkt maar weer, want diezelfde Tom wist uit een mooie hoek alsnog de dik en dik en dik en dik verdiende 1-1 binnen te koppen (of te schieten, geen idee, maar maakt ook niet uit). Onze goalgetter, de Hunter van Harderwijk, wist daarmee wel mooi een punt uit Hoevelaken mee naar Stoppels te nemen. 

Wat een strijd heeft VVOG 5 deze wedstrijd geleverd. Een strijd die we al 18 keer hebben geleverd en die ons op een mooie positie heeft gebracht. En die we nu nog twee keer moeten zien op te brengen! Dan gloort er iets moois aan de horizon.

Persoonlijke noot: Nog twee belangrijke wedstrijden om voor mezelf een periode van ruim 10 jaar VVOG 5 af te sluiten. Een periode waarin heel veel is gebeurd. Vele mooie zaterdagen op en naast het veld, weekendjes weg, diverse blessures, een uitgestelde bruiloft (waarbij ik volgens de ambtenaar op zaterdag met Danthe naar de markt ga en niet met m’n voetbalmakkers op de Strokel ben, sorry jongens. 😉 ), nog meer bruiloften, een eerste helft, een tweede helft, en vooral een derde helft. Helftjes die in de laatste jaren steeds korter werden, en later zelfs steeds zeldzamer, nieuwe spelers, vertrekkende spelers, goede spelers, nog betere spelers. Alles is wel langs gekomen. Een ontzettend leuke periode. Waaraan na 25 mei een einde zal zijn gekomen. 

Dus jongens doe me alsjeblieft nog één plezier: De komende 180 minuten volle bak knallen. Alles geven, strijden, knokken, genieten, lachen, relativeren, winnen, scoren, verdedigen, elkaar helpen, jezelf helpen, helpen! Maar vooral plezier hebben in het mooiste spelletje dat er is, bij de mooiste club die er is, in het gezelligste stadje dat er is! Mannen, maak plezier en ga ervoor! 

Mzzl
Marco (nummer 17)