Voetballen in oktober is vaak koud en guur. Snijdende wind met dikke druppels regen. Normaal gesproken klopt dit. Nu is het zo dat we in 2018 leven en de dagelijkse weersverwachtingen een stuk aangenamer zijn voor de mens. Zaterdag 13 oktober heeft zelfs het warmterecord verbroken uit 1990. Het was maar liefst 26,3 graden Celsius. Heerlijke temperaturen voor een laatste “zomer”weekend, alleen dan moet eerst nog eerst gevoetbald worden.

Het verzamelpunt was bij onze trouwe sponsor STOPPELS, waar de mannen van VVOG5 klaar stonden. Peter, Marco, Chai, Jair, Michiel, John en Koos waren er niet, dus met 16 man richting Nijkerk.

Verdediging: Nix, Macciel, Snijder, Jeremy.
Middenveld: Jake, J-M, Bazzie, Ruben.
Spitta: Tom, Evert.
Wissels: Cor, Lange, Alwin, Joeri de windhond, Dirk.

De eerste helft speelde VVOG uitstekend. NSC paste haast in de broekzak. Het spel ging erg gemakkelijk doordat VVOG goed de rust bewaarde. Er werd namelijk geduldig gespeeld. Dit begon met de opbouw van achteruit. Waar het kon werd de bal rondgespeeld achterin en werd er ruimte gezocht aan de vleugels. De vleugelspelers Nix en Jeremy lieten zich niet in het nauw drijven door NSC, maar haalden uit naar Marcel of Snijder. Zij zochten vervolgens ruimte bij Pieter of J-M. Zo kon VVOG voetballen, zoals we graag doen. Geen lange ballen voetbal, maar korte passen en vervolgens de blik naar voren spelen. Dit ging erg goed en VVOG kreeg weinig weerstand. Vrij vlot in de eerste helft viel het eerste doelpunt.  0-1 door Pieter. Het goede spel werd beloond!

VVOG ging door met het tikkie-takkie voetbal. Er werd ruimte gezocht en gevonden bij de vleugelspelers aan de linkerkant, Jake en aan de rechterkant bij Ruben. Vanuit het middenveld werd er een kaats aangegaan met Tom of Evert en vervolgens kwam de verre bal richting de cornervlag. Dit was niet zomaar ren-je-rot voetbal, want zelfs de 0-2 kwam hieruit. Jake legde de bal achter de keeper in het net.

NSC werd iets brutaler, hier en daar kwamen ze door de verdediging heen. Een enkele uitbraak werd gevaarlijk, maar gelukkig geen tegengoal. De eerste helft liep z’n einde en Tom prikte er met z’n chocobeen nog één in. 0-3!      RUST.

De tweede helft.

Cor, Dirk, Lange, Joeri en Alwin kwamen er in de tweede helft in. Vijf nieuwe krachten, wat nodig was in deze hitte! Aan het begin van de tweede helft was te merken dat NSC er een tandje bij deed. VVOG zakte iets meer in, wat logisch is met een 0-3 stand. NSC had minimaal een tweetal spelers die de boel aanjaagden en het team min of meer op sleeptouw meenamen. Het spel verschoof zich iets meer op de helft van VVOG. De duels werden nu uitgevochten op +- 25 meter van het goal van VVOG af. Niks aan de hand, laat ze maar uitrazen. VVOG kreeg meer ruimte voorin, omdat NSC 1 op 1 speelde achterin. Joeri kreeg nog een enorme kans op 0-4, maar trapte de keeper omver in plaats van de bal. En er waren nog meer kansen van VVOG op doelpunten, maar helaas geen scoreboard wijziging op het hoofdveld van de Niekarkse club.

Eindstand 0-3.

De derde helft werd goed gevierd. Direct na de wedstrijd een koud kratje pils van Dirk. Mede mogelijk gemaakt door de kantinejuffrouw van NSC.