sdc Putten 10 – VVOG 5

Twee keer vol in de kruising is geen geluk.

Zaterdag 9 september 2018 stond de tweede bekerwedstrijd tegen SDCP 10 in Putten op het programma.

In de aanloop naar de wedstrijd was het nog enigszins spannend of er genoeg spelers op de been gebracht kon worden. Gelukkig wisten een paar spelers op het laatste moment zich toch nog aan te sluiten bij de wedstrijd selectie, hulde daarvoor, en als klap op de vuurpijl kregen we versterking van een gastspeler die zich een waardig VVOG5 speler toonde.

Dit resulteerde in de volgende opstelling:

Basis: Koos – Dirk –Henry – Gastspeler – Cas – Michiel – Pieter – Jan Martijn – Jake – Rody – John
Wissel: Peter – Marnix – Marcel

In de eerste helft gingen de kansen op en neer. Ondanks een sterk spelend SDCP wisten de groenen het achterin goed dicht te houden. Na enige tijd wist VVOG de betere spelers zo goed als onschadelijk te maken waardoor het eigen spel gemaakt kon worden. Zo werden de Harderwijkers dominanter en bleef de bal langer in de ploeg. Toch was het de thuisploeg die op 1-0 wist te komen. Vanuit een uitval werd de toch al lichte bal vanaf de linker kant voorgegeven. Normaal totaal geen probleem voor de in Putten werkende keeper. Maar door een dubieuze windvlaag wist de bal net over de keeper heen te zweven op het hoofd van de tegenstander. Vervolgens ging VVOG5 daarna gewoon weer verder op zoek naar de eerste treffer van het seizoen. En deze kwam er, Michiel die een corner omtovert van perfecte bal bij de tweede paal naar een soort van strategisch strakke lage corner doortikkend door er tegen aan te lopen voor de voeten komend van jawel de eerste doelpuntenmaker van 2018 Jacob die hem vervolgens zuiver in de kruising weet te schieten. 1-1 de stand waar we vervolgens dan ook de rust mee in gaan.

Na de rust komen de mannen weer het veld op lopen: Pieter, Dirk en Michiel staan hun plekje af aan Marcel, Marnix en Peter. De goed fluitende scheids blaast op zijn fluitje en we gaan weer verder in deze leuke sportieve wedstrijd. Het tempo ligt duidelijk wat lager dan in de eerste helft. Dit kan je natuurlijk ook niet kwalijk nemen zo in het begin van het seizoen. Toch zijn het de blauwen die de grootste kansen krijgen, maar door een goed keepende Koos en een goed spelende verdediging bleef het gelijk. Langzaam maar zeker begonnen de groenen van zich af te bijten waardoor de wedstrijd wat aan het kantelen was. Wat vervolgens resulteerde in de corner die nooit meer vergeten zou worden door een ieder die deze bal van de cornervlag richting achter in het strafschop gebied door een achteruit moeten lopende Jake die met een fenomenale schietbeweging de bal zo ongelofelijk mooi via de kruising binnen weet te schieten. Nog even moest ik denken aan de fenomenale goal van Marco van Basten in 1988 tegen USSR. Maar die verbleekt bij dit meesterwerk. Ik hoorde mensen tijdens en na de wedstrijd over geluk spreken, maar is dat wel zo. In een wedstrijd twee keer in de kruising schieten is dat geluk of is dat het gevolg van wekelijks trainen. Ik ben overtuigd van het laatste.
Het vervolg van de wedstrijd bestond uit even de tanden op elkaar en hard werken om de 3 punten mee te nemen naar Harderwijk. Tot de laatste seconde bleef het spannend. Maar toen de scheids zag dat de thuisploeg zelfs de bal het doel niet meer in wilde lopen blies hij voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit. En eindigde deze schitterende wedstrijd met een bevochten 1-2 overwinning voor VVOG.