VVOG 5 – SDC Putten 8

61bshLLgUaL._SX569_-compressor
De familiedag
19 mei was het zover, de laatste thuiswedstrijd van VVOG5, ook wel bekend als ‘de familiedag’. De tegenstander van vandaag was SDC Putten 8.
Bij gebrek aan een scheidsrechter, had Marco zichzelf opgeofferd om te fluiten. verder was er 13 man bereid gevonden om te spelen. Wij begonnen met de volgende 11:
Koos, Peter, JM, Sneijder, Marnix, John, Frank, Pieter, Jake, Tom & Evert op de bank Dirk, en ondergetekende mocht vlaggenier spelen.
Om stips ongeveer 12.30 floot Marco op zijn fluitje en begon de wedstrijd. Het publiek was waarschijnlijk bekend met ons spel, want die waren nog niet aanwezig.
Zoals de laatste tijd wel vaker het geval is, hadden we veel balbezit, maar daar hield het dan ook verder wel mee op. Het was niet helemaal duidelijk wie op welke positie speelde,
eveneens geheel in lijn met de voorgaande wedstrijden kreeg putten uit het niks een kans en een goal 0-1. Niet veel later wilde Pieter mooi verdedigend opbouwen, speelde naar Frank, maar die bal werd doorzien en vervolgens keurig ingeschoten 0-2.
aan het eind van de eerste helft had John nog behoefte aan wat extra rust, die hij dankzij een gele kaart ook kreeg.
De samenvatting van de eerste helft op de app was als volgt: “Zo, dit is slecht. 0-2”
Gelukkig was er ook nog een 2e helft, en inmiddels was er ook al aardig wat publiek langs de lijn. Voetballend bleef het een rommeltje, totdat 1 iemand opstond en een kleine 20 minuten voor het einde, een vrije trap opeiste.
Jake stuurde iedereen weg, en schoot de vrije trap keurig over de muur binnen. dat de keeper er nog aan zat, mocht niet baten. hij zat nu ook eindelijk bij de club van 100.
nu de stand 1-2 was, ging VVOG nog vol passie op zoek naar de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten.
Ondanks de verloren pot, was de rest van de familiedag een groot succes. Er waren hapjes, het 1ste speelde, er was bier, een verloting met schitterende prijzen (iemand nog behoefte aan kokosshampoo?). En vervolgens nog tot diep in nacht een barbecuefeest.
om er toch een leuk verhaaltje van te maken, hieronder het recept voor de droge worst:
  • hamlappen 750 gram
  • speklappen 250 gram
  • nitrietzout 20 gram *
  • knoflookpoeder 5 gram
  • cayennepeper 3 gram
  • korianderzaad  4 gram
  • komijn 2 gram
  • gerookt paprika poeder 5 gram
  • zwarte peper 4 gram
  • suiker 3 gram
  • rode wijn 20 gram
  • varkensdarm 1 meter *
*nitriet zout en/of darm kan je even vragen bij je slager, die zou dat moeten hebben
Maal de hamlappen & de speklappen fijn in een gehaktmolen. Stop dit even in de vriezer, zodat het weer mooi kan koelen (niet helemaal bevroren, maar idealiter 0-4 graden)
doe dit in een grote bak, en gooi alle gemalen kruiden, het zout, de peper, suiker en de wijn erbij. kneed die bende als een malle, niet eventjes, maar echt wel 5-10 minuten. hoeft niet zachtjes, het is je schoonmoeder niet, smijten, beuken, de hele mieterse mikmak. op een gegeven moment is het een grote plakkerige bal, en is de kleur wat grijzer, dan is het af.
zet dit mengsel weer in de vriezer en spoel ondertussen je darmpje uit. haal het mengsel weer uit de vriezer en stop het in de darm. er zijn verschillende apparaatjes voor te krijgen bijvoorbeeld deze:
Zit de worst in de darm, dan moet je de er nog worstjes van slingeren. daar zijn vele manieren voor, google is je vriend.
vervolgens hang je de worstjes op om te drogen, ik doe dat aan een bezemsteel met ikea haken eraan, maar je mag hier zelf natuurlijk creatief in zijn. belangrijk is dat het niet te warm en niet te droog is (40 graden in het zonnetje gaat geen succes worden) maar ook niet te koud of te vochtig.
Ik hang ze meestal in mijn berging, waar het 10-15 graden is. daar laat je ze vervolgens 2 weken hangen. Op een gegeven moment komen er witte plekjes op de worst. Dat is schimmel, niet in paniek raken. Dat kan je er gewoon ‘afwassen’ met azijn of water met daarin nitrietzout. droog de worsten daarna wel weer goed af met keukenrol, want vocht zorgt voor schimmel.
Meestal zijn de worsten na 2 weken keurig ingedroogd en klaar om te eten. Ik zou zeggen, doe eens gek, probeer het eens, worst maken, voor mannen.
houdoe – 20