VVOG 5 – Rood Wit 4

mees-compressor

Rond half 12 druppelen de eerst VVOG 5 speler binnen op het zon overgoten sportpark De Strokel.  Net zoals de laatste weken hebben wij erg veel blessures en daarom is de groep niet erg groot. Gelukkig is het toch nog gelukt om 11 fitte en 3 bijna fitte spelers te vinden. Jake kan vandaag z’n 100e doelpunt maken voor VVOG 5 maar dat is al een paar weken het geval. Tim is weer deels hersteld van zijn enkel blessure en hoopt ook weer wat minuten te maken. Pieter maakt de volgende opstelling bekend.

Doel: Johnny
Achterhoede: Peter, Henry, Mees kees, Cas
Middenveld: Frankie, Pietertje, Schone, Jake,
Aanval: Tom en Yasin
Wissel: Tim, Dirk, Marcelo

In het begin van de wedstrijd is het even zoeken hoe Rood wit vandaag gaat spelen. Rood wit moet winnen om nog kans te houden op het kampioenschap. Ze proberen de spits in te spelen en dan de middenvelders te laten aansluiten of om de steekbal te geven op de buitenspelers. Gelukkig zijn wij deze middag goed wakker en geven de 1e helft niet heel veel kansen weg. Mees Kees speel een prima pot centraal in de verdedigen en mocht er toch iemand door komen dan staat er altijd medespeler om Mees Kees te helpen. Rood wit krijgt 1 gevaarlijke vrije trap op de rand van de 16 meter maar deze bal verdwijnt hoog over het doel van Johnny. Doe wij dan helemaal niets in de 1e helft. Zeker doen wij ook mee. Met verzorgt voetbal proberen wij van achteruit het spel te maken en dit levert ook diverse mogelijkheden op. Maar helaas gaan wij met een 0-0 de rust in.

De volgende wissels komen in het veld. Tim voor Schone, Dirk voor Peter.

In het begin van de 2e helft proberen weer lekker te voetballen. Maar binnen 10 minuten kijken we toch tegen  een 1-0 achterstand aan. De bal komt gelukkig voor de voeten van een speler van rood wit en via de lat en Johnny verdwijn de bal in het doel. Met man en macht proberen wij de 1-1 te maken. Marcel komt in het veld voor Cas. Het voetbal tot aan de 16 meter van rood wit is prima. Maar het creëren van kansen lukt maar af en toe. De ballen worden niet zuiver ingeschoten en de goalie van rood wit staat zijn mannetje.  Rood wit probeert met snelle counters gevaarlijk te worden. Maar de verdediging blijft scherp. Tot 10 minuten voor tijd. Dirk oefent even voor conducteur en steek z’n hand omhoog voor buitenspel maar de uitstekende grens vlagt niet en 2 spelers van rood wit kunnen alleen op Johnny af en de 2-0 is een feit.

Helaas weer een nederlaag maar het spel is echt niet slecht. Gelukkig spelen we dinsdag weer een wedstrijd en zo krijgen wij dus snel een kans om weer eens 3 punten te pakken. Yasin en Mees nog bedankt voor het meespelen.