97c4fb63bc_1506202482_Schermafbeelding-2017-09-23-om-22_24_05__list-noup

Vijfde schiet uit z’n slof

We schrijven dinsdag 8 mei 2018. Voor de tweede keer dit seizoen een heuse Europese week voor het sterrenensemble van VVOG. Zo laat nog in het seizoen Europees spelen; daar droomt elk team van. Zo ook VVOG 5.
Als om 19.15u de laatste speler de kleedkamer binnenwandelt, wordt er onder het genot van een voorjaarszonnetje om 19.30 afgetrapt op veld 5.
De tactische bespreking voorafgaand aan de wedstrijd was ditmaal van korte duur en de beste samenvatting werd zo’n twee minuten voor de aftrap door Pieter gegeven: ‘laten we minimaal één keer scoren vandaag’. Dat dit niet tegen dovenmansoren gezegd werd, zal in dit verslag uit de doeken gedaan worden.

Ten tijde van het eerste fluitsignaal staan de volgende 11 mensen op het veld:
Koos
Peter, Jan-Martijn, Henry, Cas
John, Frank, Pieter, Jake
Evert, Tom
Op de bank nemen Dirk en Marcel in wedstrijdtenue plaats.
De rest van de 22-koppige selectie staat geblesseerd in vrijetijdskleding bij de dug-out of laat thuis de boel de boel en volgt aandachtig op de telefoon het live-app-verslag van Cor.

Tegenstander van deze avond; Hoevelaken 6. Nummer 11 van de ranglijst. Uit werd er met 4-1 gewonnen. Maar dat zegt niks; zo blijkt uit de resultaten van VVOG 5 in de tweede seizoenshelft.

Na 3 minuten speeltijd kijken de spelers van VVOG 5, incluis alle andere liefhebbers van het spel van VVOG 5, elkaar met een vreugdevolle, doch ook enigszins met een verbaasde blik aan. Nauwelijks uit de startblokken of het virtuele scorebord, lees app cor, geeft al 1-0 aan. Goed druk zetten van Frank levert hem de bal op en koelbloedig voor de keeper zet hij VVOG op voorsprong. Ongekende weelde voor de groen-witten, want de laatste keer dat ze het eerste doelpunt in de wedstrijd maakten dateert alweer van een maand geleden.
Een veelbelovend begin; maar waar we scherp begonnen verliezen we gaandeweg wat meer controle. Duels worden minder makkelijk gewonnen en zowaar krijgt Hoevelaken ook enkele mogelijkheden. Ze weten het net alleen niet te vinden.
Na een half uur wordt een mooie voorzet van Jake op waarde geschat door John. Met een schitterende tegendraadse kopbal in de winkelhaak zet hij VVOG op een comfortabele 2-0 voorsprong. Lang kan het vijfde niet genieten van dit gemak want enkele minuten later is het Hoevelaken dat de aansluitingstreffer maakt, na geklungel aan VVOG zijde.
Wie dacht dat VVOG het nu lastig zou krijgen, kwam bedrogen uit. Schoten op paal en lat van John en afstandschoten van Tom zorgden voor gevaar. Doelpunten leverden het vooralsnog niet op, totdat vlak voor rust John Evert in staat stelde om de 3-1 aan te tekenen.

De rust werd op het veld doorgebracht en toen de tweede helft aanbrak was Jake gewisseld voor Dirk en Jan-Martijn voor Marcel.
In deze tweede helft was VVOG de bovenliggende partij, maar moest het alert zijn op uitbraken van Hoevelaken. Na een misverstand in de Hoevelakense verdediging kon Tom zijn seizoenstotaal op 8 doelpunten brengen. Daarna was het Pieter die zijn eerste competitiedoelpunt kon aantekenen door een droge knal in de korte hoek. Niet veel later deed Evert ook nog een flinke duit in de zak door de bal snoeihard in het dak van het doel te deponeren om zodoende de goalie van Hoevelaken volstrekt kansloos te laten.
Noemenswaardig is nog te vermelden dat heel Hoevelaken bij een 6-1 achterstond het hardst schreeuwde om de kaart van de kleur van hun tenue voor de keeper van VVOG.
Geheel terecht natuurlijk; deze keeper vergreep zich namelijk buiten de 16 aan de nummer 11 van Hoevelaken. Mooi om dan die beleving te zien bij de bezoekers; zelfs de grensrechter maakte nu meer meters dan hij de hele eerste helft in de wedstrijd gemaakt had.
Wat heel Hoevelaken niet zag was dat de bal ruim een halve meter al achter de achterlijn was geweest en dat er gewoon een doeltrap genomen had moeten worden. Nu hadden ze geluk dat ze een vrije trap versierden, die vervolgens niks opleverde.
Dit verslag dient niet met deze narigheid afgesloten te worden, dus het slotakkoord is voor de man die ook de score opende; met een knappe passeeractie zet hij de 7-1 op het bord.

Zo schoot het vijfde weer eens ouderwets uit z’n slof. Nu op naar zaterdag als Zeewolde op bezoek komt.
Bij terugkomst in de kleedkamer werd de vrijetijdskleding van menig speler en geblesseerde omgewisseld voor een heus VVOG 5 trainingspak. Dank en hulde aan de sponsoren; Cas, Alwin en de man die daarvoor het meeste regelde Jake.