Veensche Boys 6 – VVOG 5

161130141053_1_540x360-compressor

“Einde van de K aspiraties”

De derde wedstrijd in 8 dagen stond voor de spreekwoordelijke deur en wel tegen de Boys uit het Veensche. Rond kwart over 1 verzamelden enkele gladiatoren van VVOG 5 zich op De Strokel aangevuld in Nijkerkerveen met de rechtstreeks gaanden.

Prima weertje, althans voor het terras, waarbij u niemand op zo’n dag op het kunstgras wenst te laten spelen…dus speelden wij op het kunstgras. Weinig tot geen statistieken vooraf in de kleedkamer, wel het heugelijke nieuws van een kleine op komst bij Koos, waar deze man de volgende woorden tot ons sprak:

Tussen de palen: Koos
Verdediging: Casilcas, Feut, Sneijder, Dirk (45. Peetuur)
Middenveld: Jake, Aartsen (45. Marcellis), Bassie, Frank
Aanval: sTom (45. Teunnagel), Klevert
Wissels: Peetuur, Marcellis, Teunnagel, Nix (vlaggenier)
Aanschouwers: Spcort, Marissa, Vlaggie en mini Vlaggie
Afwezig: De rest!

Ja, jemig hoe moet ik hier een verslag van maken. Vanaf het eerste moment speelden we net als de afgelopen 2 wedstrijden aardig voetbal met diverse combinaties. De Veensche jongens groeven zich vakkundig in en werden door middel van enkele messcherpe counters meerdere keren gevaarlijk. Wij daarentegen niet echt en het breien leverde niet al teveel op, ook een kans van Jake ging er niet in. Door uitstekend en keurig vlaggen van onze Nix werden diverse malen counters afgevlagd vanwege buitenspel. Echter die ene keer in de eerste helft vond de scheids, ondanks vlaggen van Nix, dat het door mocht en werd er koelbloedig (ondanks de hitte) gescoord door de thuisploeg. Helaas 1-0 en zo gingen we de rust in. Weer die 1-0 achterstand!

De rust werd gebruikt om de koppen omhoog te krijgen om zo de laatste kans te grijpen om de 1-0 achterstand recht te zetten.

In de tweede helft een bijna zelfde beeld als in de eerste helft. Wij het spel, het getik en behoorlijk verzorgd voetbal. Zij de lange bal, de counter en enkele keren gevaar. Op het hete kunstgras, ruikt als een autogarage en voelt als de Sahara, ging het gewoon niet lukken. Alle inzet en drinkpauzes ten spijt, het oordeel van de Eurovisie Songfestival jury luidde ZERO points. Het K woord, wat ook terecht niet gebruikt mocht worden in het veld van de scheids en overigens een ander K woord is, hoeft niet meer in de mond te worden genomen. Er is niets aan te doen…

Na de wedstrijd in de derde helft nog wel lekker wezen pilsen bij ons aller VVOG 1 die een zakelijke overwinning boekte tegen Magreb 90 uit Utrecht.

Op naar de volgende pot voor plek 2/3/4 tegen Putten 10!