SDC Putten 10 – VVOG 5

41bc57771240bf03e391806973ede1cd

Als gevolg van de blessuregolf die het vijfde al weken teistert, was de TC de hele week druk geweest om voldoende manschappen te regelen voor de uitwedstrijd tegen SCDP 10. Met twee invalkrachten, die zeker geen verzwakking zullen blijken te zijn, werd afgereisd naar sportpark Puttereng. Daar waar Dirk nog te zeer te kampen heeft met koningsdagpijntjes, zijn Michiel en Cor wel afgereisd om hun ploegmakkers aan te moedigen, terwijl Nix wederom van de partij is om de vlag ter hand te nemen.

Aangekomen in kleedkamer 6, tovert Koos de volgende elf namen uit de hoge hoed: Koos, Frank, JM, Aartsen, Peter, Alwin, Pieter, Jeffrey, Jake, Tom en Yasin. Nadat Frank nog even wat tegen sputtert (Ja, maar….), gaat hij toch akkoord met een optreden als rechtsback. Meester Teune krijgt nog een kek jasje met capuchon overhandigd vanwege zijn 250e wedstrijd en gaat nu officieel als Bergkamp door het leven.

De heenwedstrijd was verloren gegaan, dus de groen-witten willen deze middag iets rechtzetten. Daartoe krijgen zij vanaf 14:32 de kans, want dan wordt door SDCP afgetrapt op het Puttense kunstgras. Het is voor de groen-witten eerst even aftasten. Al vrij snel is duidelijk dat het bij Putten vooral om de beweeglijke nummers 11 en 19 draait, welke door Pieter en Jeffrey goed worden opgevangen. Beide ploegen hebben de intentie om aan te vallen, waarbij de lange bal soms niet wordt geschuwd. De eerste dreiging komt van de kant van Putten, waaronder een ingekopte hoekschop welke door Peter van de doellijn wordt gewerkt. Ook gelegenheidsback Frank laat zich niet onbetuigd de eerste helft met meerdere nuttige ingrepen op het moment dat Putten gevaarlijk dreigt te worden. Stelt VVOG daar dan niets tegen over? Ja, zeker wel, maar onder andere een schot van Aartsen levert niet de gewenste openingstreffer op. Daarmee weten zowel Koos als het Michelinmannetje in de goal van Putten hun goal schoon te houden en wordt er met een 0-0 stand gerust.

Na een verlaat bakje thee en een aantal tactische omzettingen (o.a. Cas en Marcel voor nieuwe impulsen van achteruit en Evert voor extra stootkracht voorin) wordt om 15:40 aan de tweede helft begonnen. Het spel golft heen en weer en voor beide goals vallen grote kansen te noteren. Wie als eerste scoort kan weleens spekkoper zijn, zo lijkt het. Yasin blijkt ook in de tweede helft weer een goed aanspeelpunt te zijn en weet onder andere Jake en Alwin te lanceren en voor de keeper te zetten. Jake wil de bal met de buitenkant in de kruising mikken, maar de bal verdwijnt naast de goal. Wederom een kans op zijn 100e om zeep geholpen. Ook Alwin weet zijn kans niet te verzilveren. Een onwillige spier betekent ook gelijk einde wedstrijd. Yasin krijgt ook zelf nog een grote kans, maar de Puttense doelman weet op miraculeuze wijze redding te brengen. Daarentegen komt VVOG zelf ook een aantal keer goed weg, onder andere wanneer de Puttense nummer 20 een droomkans om zeep helpt door half over de bal te maaien.

Aan beide kanten doet Koningsdag zich steeds meer voelen en vloeien de krachten weg. Cor telt op gegeven moment nog slechts twee linies, met daartussen een gat van 50 meter. Vlak voor tijd krijgt VVOG in de counter nog een kans. In overtal situatie (drie tegen een) besluit Aartsen voor eigen succes te gaan. Zijn afstandsschot vliegt weliswaar over de keeper, maar de bal belandt op de lat. Zo weet uiteindelijk geen van de partijen tot scoren te komen. Daarmee eindigt een wedstrijd die net zo goed in 3-3 had kunnen eindigen met de stand waarin zij begon.

nr.2