MHOO… VVOG 5 – Hoevelaken 6

Aankomende zaterdag mogen we aantreden tegen Hoevelaken. Dat moet een koud kunstje zijn, als ik de geschiedenis erbij pak: Alleen verloren in seizoen 12/13 en 13/14 met 0-2, voor de rest louter overwinningen en één gelijk spel. Onze mystery guest komt nou net uit die wedstrijd, na een 2-0 voorsprong, uiteindelijk gelijk spelen met 2-2.

Eerst wat data op een rij:

96/97 VVOG 11 – Hoevelaken 9                  3-2
97/98 VVOG 9 – Hoevelaken 9                    4-0
98/99 VVOG 9 – Hoevelaken 8                    4-0
03/04 VVOG 8 – Hoevelaken 4                    4-0
14/15 VVOG 5 – Hoevelaken 5                    4-3       Bijzonderheid: laatste wedstrijd Ger
15/16 VVOG 5 – Hoevelaken 5                    7-0
16/17 VVOG 5 – Hoevelaken 5                    3-0       Puik debuut van van Ginkel met 2 goals en dito                                                                             wedstrijdverslag

We gaan een hele poos terug in de tijd, het seizoen 99/00. Hij zou in dit seizoen maar liefst 10x het net vinden, en zelfs een hoofdrol spelen in bovenstaand gelijkspel.

Het speelde zich allemaal af op……veld 2, alias het moeras, Olaf den Herder op het doel, de zon scheen, het was maart (net als in de wedstrijden 16/17 & 15/16) we hadden er zin in, zo ook de scheidsrechter………

Na 40 minuten komen we op een 2-0 voorsprong, doelpunt Evert Brandsen. Een paar minuten later ontvangt hij na een tackle in het luchtledige de gele kaart. Commotie alom. Verhaal halen bij Theo Jansen levert mij eerste geel en daarna rood op, de eerste in de geschiedenis van ons team.

Met 10 man, lukt het net niet de 2-0 voorsprong vast te houden, ver in blessuretijd wordt het alsnog 2-2.

Evert gaat door met doelpunten maken, vooral in het seizoen 01/02 is ie op schot met zijn eerste hattrick tegen Wit-Zwart. Dat seizoen zou hij er 12 maken, evenals het seizoen 02/03.

Nog niet zo lang geleden was onze Evert een tijd uit de roulatie, vanwege een hardnekkige blessure, maar inmiddels weer hard terug op de goede weg, en ook richting de 400 wedstrijden.