VVOG 5 – Sparta Nijkerk 10

Zaterdag 25 november. Koud. Regen. Wind. Slecht veld. Voetballen in de herfst. Heerlijk.

Iets later dan gepland strompelde ik kleedkamer 24 binnen en werd daar warm onthaald door 11 fitte spelers. Het lijkt vreemd, 23 spelers op papier en maar 11 in de kleedkamer, maar dat is de nieuwe trend momenteel. Wie er speelde was vandaag dan ook niet zo moeilijk, waar men speelde een stukje lastiger. De technische commissie had zich er weer over gebogen en na de mededelingen van Marnix, kwam Koos met de opstelling. Van achter naar rechtsvoor: Koos, Cor, Henry, JM, Dirk, Alwin, Niels, Tim, Frank, Evert en Pieter.

Daniel zou de bank warm houden en enkel spelen in geval van nood. Cas kwam later. Marnix ging vlaggen.

De warming-up beloofde veel goeds en na het fluitsignaal van de scheids, schoot VVOG 5 uit de start blokken. Daarbij moest het wel uitkijken niet uit te glijden, want veld 4 (kunstgras) was vandaag ingewisseld voor een drassige moeras waar vroeger veld 3 lag.

Begin van de eerste helft waren beide partijen zoekende en stagneerde de meeste aanvallen rond de middenlijn. Sparta liet zich wat meer zakken en speelde op de counter. VVOG probeerde wat druk te zetten en zocht de aanval. De groen-witte spitsen werden vandaag goed bewaakt, maar dat gaf ruimte voor de opkomende middenvelders. Na zo’n 25 minuten spelen besloot Tim zelf op te komen tot diep in de vijandelijke 16. Een strakke voorzet richting net buiten de vijf meter, gaf een aanstormende Niels de eerste echte kans van de wedstrijd. De topscorer van VVOG5 maakte hier graag gebruik van. Het stond 1-0.

Het veld was lastig voetballen en dat zorgde voor veel balverlies aan beide kanten. Sparta kwam niet veel verder dan randje 16. Hoewel VVOG al vroeg druk probeerde te zetten. Kwamen hier maar weinig echte mogelijkheden uit. Het waren opnieuw de lopende mensen die het verschil maakte. Een korte combinatie langs de lijn gaf Tim opnieuw de mogelijkheid diep achter de vijandelijke linie te komen. Op bijna identieke wijze wist hij de bal voor te brengen. Nu was het Frank die uitstekend was doorgelopen en de bal tegen de touwen schoot. 0-2.

Vlak voor rust kreeg VVOG nog een vrije trap randje 16. Het was Dirk die zijn (mijn) broertje met een strenge blik duidelijk maakte dat hij de aangewezen persoon was deze buitenkans te benutten. Hij nam plaats achter de bal… schoot… en laten we het daar maar bijhouden.

Rust.

De tweede helft kwam Cas voor Cor er in. Het was niet de beste tweede helft was dit seizoen. Het was vooral chaotisch met veel balverlies. Hierdoor kwam Sparta iets beter in de wedstrijd. Het was Koos die een aantal keer goed uit zijn doel kwam en de bal tijdig kon wegwerken. Ook 1 op 1 was Koos deze dag niet te verslaan. Door het slechte voetbal liepen de emoties wat hoog op. Eén Spartaan vond het nodig om Tim doormiddel van armgebaren uit te leggen hoe hij moest voetballen. De bekende glimlach, als reactie, sprak boekdelen.

Voor de aanwezige toeschouwers was het verder geen hele beste middag. Een lichtpuntje van de middag was toch wel Marnix de H. die na 600+ dagen zonder wedstrijd eindelijk zijn comeback mocht maken. Hulde! En welkom terug. Helaas kon ook hij het verschil niet meer maken en echt spannend werd het niet meer. Na het eindsignaal van de scheidsrechter was iedereen opgelucht.

Vandaag waren er meerdere mogelijkheden voor de speler van de dag. Marnix voor zijn comeback, Frank voor zn 51ste, Cas voor de 2 rondjes en bitterballen, Sneijder voor het fluiten van VVOG 4 of Koos voor zn reddingen,…. NAMEN ALLEEN NAMEN (SORRY).

Tot volgende week.

#12