SDC Putten 8 – VVOG 5

De nummer 4 tegen de nummer 6. Unibet had de Strokelwolven vooraf op een magere quotering van 1.35 gezet. Het levert heden ten dage simpelweg bar weinig op om op een overwinning van VVOG 5 in te zetten. Zou een koude middag in het Veluwse gehucht ‘Puttun’ roet in het eten gooien? Leest u mee…?

VVOG 5 (voorheen VVOG 5, 6, 9, 10 en wat al niet meer) is bij vlagen een leuk voetballende ploeg. Ze draaien de laatste jaren steevast mee in de top 4 van elke competitie. Waar vroeger bijvoorbeeld een striemende wind in (h)Elspeet de hoofden van de jonge knaapjes nog weleens op hol bracht, is er tegenwoordig rust en berusting. Als wij ons spel spelen dan zijn we moeilijk te verslaan.

Een achterhoede en keeper die inmiddels 4 wedstrijden op rij de 0 houden, toont aan dat wij een solide fundering hebben. Dat gezegd hebbende, weet de oplettende lezer dat wij vandaag dus wederom geen tegendoelpunten hebben hoeven incasseren. Hoe verliep deze middag verder?

We vingen wedstrijd 61909 aan met de volgende namen:
Gelegenheidskeeper: Koos
Achterhoede: Dirk Sneijder Tim Cas
Middenveld: Alwin Niels Pieter Frank
Voorhoede: Tom en Evert

VVOG voetbalt, zoals de laatste weken, er lekker op los. We zoeken de middenvelders, die op hun beurt breeduit of vooruit kunnen. Balletje diep op Niels links of balletje via Tim, Bazzie en de verdediging naar de rechterkant. Onderwijl is de 5 seconden regel uiteraard nog van toepassing. Bij balverlies wordt er getracht om d.m.v. collectief jagen de bal zo spoedig mogelijk weer in de ploeg te krijgen.

Zo kwam ook de eerste goal tot stand. Goed doorjagen van Tim op het middenveld, hij verovert de bal en kan hem diep geven op Niels. 1op1 kiest hij beheerst voor de keurige boogbal over de keeper in de linkerbovenhoek. Een prima goal en ook volledig terecht.

De scheidsrechter (verder geen woorden aan vuil maken) probeert her en der met een discutabele beslissing Putten wat in het zadel te helpen. Laten we het houden op de dichte mist die hem een vrij zicht ontnam. VVOG laat zich niet uit de tent lokken, ahum. Een reactie her en der op de zoveelste late tackle is echter vrij logisch.

Later wordt een goed schot van Bazzie uit de 2e lijn goed gered door de keeper van Putten. Verder geen grote kansen aan beide kanten.
Zonder grote kleerscheuren halen we de rust en kan het technisch hart de puntjes op de ‘i’ zetten. Alwin was in de 1e helft geblesseerd afgehaakt en werd vervangen door Cor.

Na de rust verlaten Dirk en Frank het veld. Peter en Jan Martijn zijn de vervangers.

Zoals wel vaker kent een wedstrijd van VVOG vrij letterlijk 2 helften. Waarbij schoonheid en misère elkaar afwisselen. Dit grote verval bleef van daag redelijk uit. Putten ging op zoek naar de gelijkmaker. Met wisselend succes deelden ze speldenprikjes uit met bal en her en der een speldenprikje waarbij de bal zich al sedert enige tijd elders op het veld bevond.

Ergens tussendoor moet Bazzie geblesseerd het veld verlaten en komt Kip in het veld.

Halverwege de 2e helft zorgt een snelle uitval dat de bal plots aan de rechterkant voor de voeten van Niels ligt. Hij geeft een goede voorzet. In eerste instantie kan de verdediging de bal half weg krijgen. Tom kan op de achterlijn oppikken en ziet Evert vrij op de 5 meter. Evert schiet eerst nog even goed de keeper in. In de rebound schiet hij echter wel onberispelijk binnen. 2-0. handje geven, wegwezen!

Hoogtepunten:

– Bij VVOG is de verloren zoon terug. Hoe toepasselijk in de komende Kerstperiode. Welkom Marcel. Je kan je haasje in ontvangst nemen. Na het geven van een rondje uiteraard.
– 4x op rij de 0. Hulde!
– Cor wordt met de week beter. De linksback en linksvoor zijn gewaarschuwd.
– Inmiddels winst in alle weersomstandigheden.
– Een snelle blik op de ranglijst, leert ons, dat we nog immer goed bovenin meedraaien!

Minder leuk zijn de vele blessures. Alwin, Pieter, Koos verlieten gehavend het veld. Tel daar het nog immer beperkte IQ van Dirk bij op en een baaldag volgende week lijkt onontkoombaar.

Heren, pak allemaal je rust.
Herstel en zorg dat je er de volgende wedstrijd weer staat.

Ave,
11