MHOO… Zeewolde 6 – VVOG 5

Zeewolde uit, altijd wind, Lelystad in het klein, geen geschiedenis, kille boel, maar o o o, wat hebben we een hoop meegemaakt, uit in Zeewolde.

Eerst de geschiedenis van dit in 1984 gestichte dorp en das een boel:

Zeewolde is vernoemd naar een dorpje dat in middeleeuwen naast Harderwijk lag. In Middeleeuwen is het bij stormvloed de Zuiderzee ingezogen. Ook is Zeewolde vernoemd naar het Wolderwijd en naar een aantal architecten van de Zuiderzeewerken.

Legendarische wedstrijden:

*4 dec 2000, met 7-1 op de kloten krijgen, doelpunt Evert, gele kaart Marnix.
*6 april 2002 met 1-0 verloren, een papieren wedstrijd………

Legendarische stukjes wedstrijdverslag:

“Michiel ging eruit voor JM. Het was zijn 200e wedstrijd en dit werd beloond met een wissel. Terecht. JM daarentegen maakte zijn eerste speelminuten in 2015. Na een lange periode van blessureleed kwam hij weer op zijn plek terecht.”

“De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter keek de andere kant op. Helaas dit was een echte domper. VVOG was het helemaal kwijt. Kort hierna viel de 4-0 en het was niet meer te houden. De irritaties kwamen over en weer. Er werden slidings ingezet waar je ‘u’ tegen zegt.”

“Enfin, de wedstrijd ging verder. Daniël pakte nog geel voor een schoppartij, Schaft kwam goed weg zonder kaart (kraanvogel, karate kid deel I) en JM werd nog flink onderuit gehaald. Gele kaart voor Zeewolde.”

“Aan de thee?? Nee.. aan de limonade!! Voor het eerst sinds de E zeum kregen we in de rust limonade… dus!!!

*17 september 2005 4-3 verloren, maar wat een wedstrijd èn een opstelling:

De Kist in de goal, rechtsback Michiel, centrale duo De Bunt/Bas, linksback Wout
linkshalf Alwin, centraal de gebroeders Mak, rechtshalf Rene
Voorin Christiaan en Harm Edens

Details: Evert geblesseerd aan zijn teen, Alwin die een eigen doelpunt scoort, en Harm die de 500e maakt voor VVOG. Harm Edens, beter bekend onder het pseudoniem “Ja, maar”, alias Frank de Vries, van spits verhuist naar het middenveld, maar tegenwoordig weer wat meer snuffelt aan de voorste linies, wat hem zeker goed af gaat.

Onze nummer 16, broek altijd hoog opgetrokken à la Berry den Besten.Shirt ook altijd in de broek, ipv er overheen. Staart nog weleens naar het gras……..

Als kiekje, onze nummer 16, in een van onze vervelendste ”wind” partijen ooit.

Zeewolde uit, altijd wind, kille boel, maar o o o, wat gaan wij daar onze stempel op de wedstrijd zetten, en het is nodig ook, om de aansluiting met de top te behouden.

wind