MHOO… VVOG 5 – Sparta Nijkerk 10

Re:

Afgelopen tijd heb ik wat meer tijd gehad om een MHOO te schrijven, helaas door een aantrekkende economie, lees: veel werk, heb ik geen moment gehad om e.e.a op papier te zetten (rondje). Heb wel het nodige in mijn hoofd verzameld, om het uiteindelijk op dit velletje te kalken.
Het wordt weer eens tijd voor een mystery guest, de titel heeft daarmee te maken. Het is niet leuk om meteen met de deur in huis te vallen, ik voer de spanning wat op.

Sparta Nijkerk, niet overdreven vaak thuis tegen gespeeld, wel wat opmerkelijke details waar onze persoon in kwestie een groot aandeel in had.

Seizoen 2011- 2012, doelpuntenfestijn, uitslag 4-6. Memorabel was het seizoen 2009-2010, op de dag ervoor trad onze Frank in het huwelijksbootje (18 sept 2009), tot in de kleine uurtjes werd er gefeest, om na krap 6 uur slaap, weer het veld te betreden, en de wedstrijd te winnen met 2-0. Tweede doelpunt werd door mij uit een corner gemaakt, terwijl ik luttele seconden daarvoor een penalty slap had ingeschoten.

Re: wordt gebruikt in ons mail systeem, het staat voor een antwoord op een mail, als er geen onderwerp geplaatst wordt verschijnen deze tekens in het onderwerp-vakje.

Als ANTWOORD op bovenstaande alinea gaan we ver terug in de tijd, 1996-1997, op de rechterflank opereert een Spaan. Niet Henk, of Peter, nee het is Reinan Spaan. Een echte back, die moeiteloos zijn man uitschakelt, en graag mee op komt.
U denkt, aha, die twee letters vormen de naam van de persoon in kwestie. Het antwoord is bevestigend, maar niet van Reinan Spaan.
In het seizoen 1997-1998 wordt er hier en daar rondgevraagd naar nog meer voetballers om ons team te versterken, en Reinan had daar een mooi ANTWOORD op, hij die een grote rol zou spelen in de confrontaties met Sparta Nijkerk, thuis. Hij, die in het seizoen 1997-1998 het winnende doelpunt zou maken, (1-0) hij die in het seizoen 2003-2004, twee assists op Christiaan Ijzerman gaf (2-0), hij die het enige doelpunt zou maken in het seizoen 2005-2006 (1-5)
Een vriend van Reinan, gedreven op de rechterflank, wat een snelheid, wat een schot, wat een acties, wat een voorzetten, maar vooral ook veel doelpunten, 53 in totaal. Een Fries in hart en nieren, een liefhebber van pompebleeeeeeden, van alles wat met het gat Heerenveen te maken heeft…….zijn naam is Rene vd Berg, onze OPA, alias ‘de snor’, niet weg te slaan van de-weekendjes-weg, en zelfs in de app beANTWOORD hij zo nu en dan iets met een friese doorloper.

Sinds het seizoen 2012-2013 hebben we thuis niet meer verloren van onze broeders uit Nijkerk.
Morgen moeten we het ANTWOORD niet schuldig blijven en gewoon mee blijven doen om de platte kar.