Met het oog op… SDC Putten 8 -VVOG 5

“mûh broertjûh, mûh broertjûh”

Putten uit, genoeg anekdotes, ook vaak tegen gespeeld, wat ik al noemde in de thuiswedstrijd. Aangezien we in deze competitie nog een keer mogen afreizen naar de blauw-witten, zal ik niet meteen alles prijsgeven.

Om te beginnen is er een link tussen de naam van het sportpark, en een aantal momenten in de wedstrijd: lees, het nemen van een penalty!!

Sportpark de Engh, boezemt waarschijnlijk bij menig speler angst in, maar er is geen enkele tegenstander waar wij zoveel penalties voor als tegen kregen.

99/00 SDCP 9 – VVOG 9      2-1, doelpunt Bas uit een penalty
02/03 SDCP 9 – VVOG 8      3-1, 2 penalties tegen, waarvan er 1 door de Kist werd gepakt
03/04 SDCP 5 – VVOG 8      1-6, penalty gemist door Elmer
05/06 SDCP 9 – VVOG 5      6-1, penalty gemist door Rene (Opa)

De laatste wedstrijd van dit rijtje wil ik wat meer op de voorgrond brengen, het was een bizarre wedstrijd, met een rare samenstelling van mensen, en met een vervelende afloop voor één van de onzen.

Het was koud, net als vandaag, het miezerde, het veld was glad, en zwaar. Voor menig VVOG 5-speler, de ideale omstandigheden. Niks geen zon, en 23 graden, nee gewoon hollands weer.

De mouwen werden opgestroopt,maar we zaten niet lekker in de manschappen:

Afwezig: Marnix, Olaf, Frank en Elmer. Geblesseerd aan de hamstring: Wout

Bovendien had Roelof, bijgenaamd de Kist, zijn duim geblesseerd, en kon dus niet keepen.

De opstelling was als volgt: in de goal Cas, achterin Peter, Gert-Jan, Bas en Gerwin, middenveld Michiel, Rene, Alwin en Ard, voorin Evert en Christiaan.

Het fluitsignaal klinkt, de bal rolt……in de 16e minuut krijgt Michiel een spierblessure, wordt gewisseld voor De Bunt (Edward). In de 36e minuut slaat het noodlot toe, onze Ard krijgt een giga-schop op het standbeen, gevolg: enkel naar de kloten. Me broertje was des duivels, ik heb hem in al die jaren nog niet zoooooo boos gezien. Vol adrenaline stoof hij omhoog, keek de Puttenees met giftige ogen aan en zei zoals het een echt christen betaamt: “Waar ben je nou helemaal mee bezig, lulhannes”. Denk toch dat ik andere taal zou bezigen als ik zo’n doodschop zou ontvangen……Ard zeeg ineen, en was voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Een seizoen later zou ie nog een keer zijn opwachting maken, en zelfs scoren, maar hij bleef een lange tijd sukkelen met de enkel.

En wie denk je wie er voor Ard in het veld kwam? Juist, Roelof, geblesseerd aan de hand, maar dan kun je wel voetballen. Na een 3-1 ruststand ging de geblesseerde Michiel in de goal en speelde Cas ipv Evert voorin. Het mocht niet veel baten. Een wedstrijd om eigenlijk snel te vergeten…….

Onlangs speelde ons eerste tegen Spakenburg, en wie verscheen er ten tonele? Ard Mak…..hij sprak zelfs van een eventuele comeback…… Zijn enkel is voor 90 % genezen, maar spelen op kunstgras is uit den boze. (Goh, waar heb ik dat eerder gehoord…….)

Zaterdag vlammen op de Putter Engh, en zorgen dat wij de tegenstander ANGST inboezemen.

Ard-Mak