Met het oog op… VVOG 5 – sdc Putten 10

ROOD

Daar staat hij met ROOD doorlopen ogen, leunend tegen de buitenmuur van de kleedkamer.

In zijn ene hand een blikje RED bull, in de andere een ROOD pakje Marlboro, èn een rode aansteker. In de mond de bekende peuk…………….het is 14 september 2002, klokslag 14:00 staat de tijd een moment stil. De herfst is dit jaar vroeger dan ooit. De ROOD-gekleurde bladeren dwarrelen in het rond. Hij kijkt om zich heen, hij is alleen, strijkt met de vingers nog eens door zijn korte RODE haar……..en denkt terug……..veld 2, stand 0-0, de hele wedstrijd al ruzie met zijn direkte tegenstander, dan de stoppen die door slaan, het RODE hoofd, de trappende beweging……..

De wedstrijd blijft zoals ie begon, VVOG 8 – SDCP 9, de bekende brilstand. Kleine details: Edward Bunte op de goal, 75e minuut RODE kaart voor Wout Hoogezand, wegens natrappen. Onze linksback die niet met zich laat sollen, met een uitstekende trap in de benen, hier en daar wat goals mee gepikt uit vrije trappen. Staat in een illuster rijtje wat betreft RODE kaarten, maar speelt een aantal jaar later, wederom een hoofdrol en dàt is een unicum:

Op zaterdag 16 september 2006, op twee dagen na, exact 4 jaar verschil, staat Wout weer op veld 2, en weer spelen we tegen SDCP, maar dan tegen het 8e team. Overigens ook weer dezelfde scheidsrechter. Zal Wout dezelfde tegenstander hebben als vier jaar geleden? We weten het niet meer, het zou zomaar kunnen, alleen Wout weet het….

Al vroeg in de wedstrijd komen we 0-1 achter doordat een vrijstaande puttenees door onze verdediging over het hoofd wordt gezien. Even later is het zelfs 0-2 door gepingel van Nix in zijn eigen 16.

De 75e minuut wordt bereikt, Wout denkt terug aan die ene wedstrijd, het moment dat hij alleen de tocht naar de kleedkamer moest maken, ook deze wedstrijd heeft hij het aan-de-stok met zijn directe tegenstander……zou die het nog weten, 4 jaar geleden, wat zou er omgaan in het koppie van de puttenees? Ik denk revanche, ik weet het eigenlijk wel zeker…….De puttenees krijgt exact in de 75e minuut de RODE kaart voorgehouden, vanwege een elleboogstoot, aan het gevoelige adres van Wout.

Ondanks een overtal-situatie, bleef het 0-2 voor Putten.

Als we de lange voettocht naar de kleedkamer hebben voltooid, staat daar de man van Putten, alleen, met RODE bloeddoorlopen ogen, weer die peuk, die RODE aansteker, ook al dat RODE pakje Marlboro en die RED bull, waar ie nu eigenlijk niets aan heeft. Wat zal er in hem omgaan?

In onze lange geschiedenis hebben we denk ik het vaakst tegen de blauwhemden gespeeld:

Sinds 1996 mochten we thuis 17 keer aantreden tegen SDCP uit Putten.

We hebben alle elftallen van 5 t/tm 12 mogen aanschouwen, behalve het 10e.

Laten we daar nu net zaterdag a.s tegen moeten spelen………gelukkig met een andere scheidsrechter.

Moeten we dan weer naar veld 2? Zal de puttense rechtsbuiten van weleer, weer meedoen? En wie staat er linksback? Zeker weer zo’n kerel met ROOD-doorlopen ogen, met een peuk in de mond, een RED-bull in de ene hand, een ROOD-pakje sigaretten èn een rode aansteker in de andere hand…….we zullen zien, we zullen zien.