Met het oog op… asv Dronten 6 – VVOG 5

Leuren……….meters maken, veel dicht lopen……..de eigenschappen van onze mystery guest.

Paar weken terug zag ik in Studio voetbal zijn look-a-like voorbij komen. Hadden we zaterdag nog Assad in hoogst eigen persoon bij Hierden 5 aan de zijlijn staan, nu heb ik weer een ouderwetse voetballer in het vizier.

De overeenkomsten: zelfde tred, zelfde kapsel, positie in het veld, goed schot in de benen, doet veel “ondank/zichtbaar werk, zijn naam is Eric vd Luer (spreek je uit als Leur).

Onze persoon in kwestie versterkt ons in september 2007, na een paar wedstrijden in de voorhoede, komt hij toch beter tot zijn recht op het middenveld, vaak als verdedigende middenvelder, vanwege zijn loopvermogen, inzicht in het spelletje, en overzicht.

In 2011 neemt hij het trainingsstokje over van ondergetekende, en dat doet hij met verve. Samen met Koos is elke training weer anders. Ik ben dan ook van mening dat door de afwisseling van het trainen, we beter zijn gaan voetballen, hulde dus aan de trainer.

Zaterdag staat ASVD op het programma, in het verleden hebben we er gelukkig maar één keer mogen toeven, (“geen sfeer, geen ziel en geen bestemmingsplan”) en dat was vorig jaar rond Pasen, uitslag 0-2, met een hoofdrol voor onze Pieter. De 0-1 deed mij denken aan het fluwelen pasje van Tom van afgelopen zaterdag. Pieter ontvangt de bal op het middenveld, de ruimte die gecreëerd werd door Tim zelf, die de laatste lijn wat naar achteren liet lopen. Pieter houdt de bal goed bij zich, en geeft m handig mee aan Tim, die een geplaatst schot in de benen heeft.

De 0-2 is van Pieter zelf, een verwoestende uithaal in de 2e helft, die de keeper wel hoorde maar niet zag, en dan was er nog de sliding op de lijn ter voorkoming van de 1-2.

Dit was de dag dat de Gangmaker-app, behoorde tot de naam Pieter Stade te Harderwijk.

ASVD is gewaarschuwd, anderzijds willen zij natuurlijk revanche, het zal een mooie wedstrijd worden met weer een hoofdrol voor Pieter Stade alias Eric van de Leur?

bazzie

IMG-20170926-WA0008