VVOG 5 – Hierden 7

De geschiedenis leert ons dat de oude Maya Indianen hun tempels niet alleen bouwden voor de zonnegod, maar ook voor de god van bijen en honing, de god van de bliksem, god van bossen, god van de bliksem, enz, enz.
De Maya hadden echter geen god van het vuur, daar hadden ze namelijk hun vulkanen voor. Soms duurde het wel jaren voordat zo’n vulkaan uitbarstte, maar als zo’n vulkaan dan uitbarstte, barstte ook het feest bij de Maya’s los en dan waren de gefrituurde cavia’s en de kannen met zelfgestookte drank niet aan te slepen. De wel meest bekende van alle vulkanen is vulkaan ‘El Fuego’, juist ja, ‘het vuur’, liggend in het verre Guatemala. Juist deze vulkaan zorgde voor een groot feest door afgelopen weekend na lang wachten weer tot een hoogtepunt te zijn gekomen. En dan blijkt dat het mysterie van de Maya cultuur niet geheel toevallig zich openbaart op een klein voetbalveldje in Harderwijk….

En op dat kleine voetbalveldje begon het lokale 5e tegen de altijd vervelende jongetjes van Hierden met de volgende 11:

Koos – Cas – Rat – Brokkie – Dirk – Kobus – Nescio – Vlaggie – El Fuego – Tommie – Ieniminie

Hierden werd gelijk vanaf het begin al onder druk gezet wat een paar speldenprikjes opleverde. VVOG stond compact en Hierden wist hier geen raad mee. Tot het moment dat er door de voorste mannen van het vijfde druk werd gezet op de achterste linie van Hierden. Hierden wist zich hier goed doorheen te voetballen en wisten gebruik te maken van de grote ruimte die achter onze snelle linksback lag. De voorzet eindigde bij het spitsje die echter de sterk keepende Koos niet wist te verschalken. De rebound werd a la Alwin hopeloos overgeschoten door een ander spelertje van Hierden. Daarna was het snel klaar, na een fijne uitbraak via Jacob, Niels en Tom, wist de laatste (met nieuwe oude voetbalschoenen) de perfecte voorzet van Niels met de punt binnen te tikken. Hierden stond erbij en keek er naar. Nog geen twee minuten later was het dezelfde Tom die met een geweldige controle een prima crosspass van Tim wist af te ronden, wedstrijd gespeeld. VVOG kreeg het daarna nog wel lastig na een onnodig gegeven gele kaart aan Jacob, maar na de verplichte 10 minuten kinderoppas werd met elf tegen elf de score snel uitgebreid. Nilsie gaf een slim passje aan de opkomende jongeling Brockhoff die het nu beter deed dan zijn vorige poging en ditmaal wel raak schoot. VVOG haalde vervolgens de rust met 4-0 met een goal die al maanden in de lucht hing. ‘El Fueg’o was al bijna op weg naar de kleedkamer toen een dieptepass van Alwin volledig verkeerd werd ingeschat door zowel het laatste mannetje als het keepertje van Hierden en hij zo met bal het vijandige doel in kon lopen. Het feest was compleet, eindelijk kon het vijfde na maanden wachten genieten van dit moment, de ontlading van Frank was er echt een voor in de geschiedenisboeken.

Na rust werd het ook nog 5-0 door een eigen doelpunt van het Hierdens jongetje en werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld door het vijfde. Hierden probeerde nog wel via wat gemene tackels en sneue opmerkingen de wedstrijd te kantelen, maar daar hadden de oude rotten van het vijfde geen boodschap aan.  Na de wedstrijd werd er nog lang nagepraat over deze memorabele dag waarbij het gerstenat en de gegrilde kipcorns (de cavia´s waren uitverkocht) in overvloed werden genuttigd.

Conclusie: weer drie punten op zak, (7 overwinningen op rij) en op naar de climax as zaterdag waar het vijfde de eervolle taak heeft om ook CSVA aan de zegekar te binden