VVOG 5 – CSV Apeldoorn 8

Laatste wedstrijd van het seizoen. Dan denk je: Ow, het is wel gestreden. Kampioen bekend, nummer 2 bekend, nummer 3 bekend, enz. Nee hoor. Oke, de kampioen is bekend. Dat is Wit-Zwart. Die andere club uit Harderwijk. Van hieruit: gefeliciteerd. Ennuh, wel volgend jaar vierde klasse gaan ballen. Niet lafjes in die vijfde klasse blijven hangen. 😉

Maar de nummer 2 en 3 is nog niet bekend en in een rechtstreeks duel tussen de nummer 2 (CSV) en 3 (VVOG) moet bepaald worden wie de nummer 2 zou worden. Bij winst wordt VVOG de nummer 2. Daarnaast heeft het vijfde nog wat goed te maken, aangezien CSV in de eerste wedstrijd van het seizoen in de laatste seconden van de extra blessuretijd de 2-2 wisten binnen te tikken uit een dubieus gegeven vrije trap binnen de zestien. Afijn, deze laatste wedstrijd van het seizoen is niet om des keizers baard. Nee, de tweede plek. En revanche.

Rond 11.15 komen de eerste spelers al binnen druppelen. Dat is logisch, gezien het feit dat bijna iedereen weer fit is: Alleen Marnix en Daniel bevolken nog de ziekenboeg. De rest was (bijna) fit genoeg om mee te doen. Sommigen konden niet eens op het formulier en besloten op vrijdag al thuis te blijven (Peter) of zich ter plekke niet eens om te kleden (Alwin en Pieter). De rest zou allemaal zijn minuutjes meepakken deze wedstrijd. De laatste kwamen ongeveer een half uur later om 11.45 aankakken. Dat maakte allemaal niets uit voor een basisplek. Als je maar aanwezig bent! Daarom begonnen de mannen van het vijfde in de volgende formatie aan de laatste wedstrijd van het seizoen:

Goal: Koos
Rechtsback: Dirk
Voorstopper: Henry
Ausputzer: Jan-Martijn
Linksback: Cas
Rechtshalf: Michiel
Verdedigende centrale middenvelder: Tim
Aanvallende centrale middenvelder: Niels
Linkshalf: Jacob
Spits: John
Spits: Tom
Wissels: Frank, Evert, Rody, Cor, Marco
Assistant-scheidsrechter: Marnix

Aftrap, corner voor CSV, pats. Doelpunt. Hoe: JM stond te snurken bij de tweede paal. Liet de bal op zijn borst vallen en vervolgens toverde de goed fluitende scheidsrechter zijn doellijn technologie uit zijn rugzak en bleek de bal over de achterlijn te zijn geweest. Bam, sta je dus ineens een doelpuntje achter. Daarna wist het vijfde het al snel weer goed op te pakken. John wist een doelpunt erin te prikken. Mooie, maar geen idee meer hoe die erin vloog. Vervolgens was het de beurt aan Niels om zijn saldo nog wat op te krikken. 2-1. Dat ging lekker. Zeker in de strijd tussen Niels en Tom voor de topscorersbokaal. Maar opeens stond het weer 2-2. John was daarna gelukkig weer zeer scherp en wist nog voor rust de 3-2 in de goal te prikken. Alleen zonde dat zijn vader precies tussen die twee goals kwam kijken en daardoor twee doelpunten van John miste. Maar toch: 3-2 was lekker rusten.

Tweede helft opstelling

Goal: Koos
Rechtsback: Dirk
Voorstopper: Henry
Ausputzer: Marco
Linksback: Cor
Rechtshalf: Frank
Verdedigende centrale middenvelder: Tim
Aanvallende centrale middenvelder: Niels
Linkshalf: John
Spits: Evert
Spits: Tom

Na de thee ging het weer lekker alle kanten op. VVOG scoorde al snel via iemand. Ik denk Tom uit een voorzet van Tim. Daarna scoorde CSV weer en stond de marge weer op slechts 1 doelpunt. Gelukkig was daar de tandem Tim-Tom weer en tekende Tom voor zijn tweede van de middag. En even later scoorden die mannen van CSV weer. Inmiddels was  de stand 5-4 ofzo. Daarna kwam Koos nog eens mooi in actie met een poeier van een uittrap. Zo bij Jacob in de loop die met een mooie lob de 6-4 binnen harkte. Maar jah, CSV wist weer de 6-5 te maken. Spanning terug. Totdat Evert ineens vanuit het niets een prachtige halve omhaal uit zijn lijf wist te persen en met deze onverwachte beging vanuit de soepele heupjes tekende hij voor het laatste doelpunt van het seizoen: 7-5!

Wat een seizoen, wat een seizoen. Tweede in de competitie. Hoogste klassering ooit! Quiz-waardig! Dat mocht gevierd worden. Veel vrouwen, kinderen en ouders hadden gelukkig gehoor gegeven aan de oproep om deze laatste wedstrijd van het seizoen samen af te sluiten. Cor had voor heerlijke hapjes gezorgd, biertjes werden getapt en de kinderen vermaakten zich prima op het mooiste sportpark van de veluwe. Cor, bedankt voor het regelen!

En dan is het nu tijd om toe te leven richting Vries. Alwin is al maanden bezig extra spelers te het regelen, zodat we iets meer punten halen dan een jaar geleden. Dat moet lukken!

Jongens, het was weer een mooi seizoen. Goede organisatie ook van Pieter, Koos en Evert! Bedankt mannen. En op naar volgend seizoen!