wit-zwart ’36 5 – VVOG 5

“If you don’t fail you’re not even trying”

Zo ongeveer een jaar (1 dag verschil) geleden had ik ook de eer het verslag te schrijven van de wedstrijd tegen Zwart-Wit ’63. Toen begon ik mijn verslag met…”Heerlijk weertje, zonnetje erbij, eindelijk weer de wei in. Pas de 2e wedstrijd na de winterstop die we konden gaan spelen door eerdere verplaatsingen en afgelastingen. En wat is er mooier dan aan de Parkweg te mogen voetballen.” I rest my case…dat begin is gewoon een exacte kopie van hoe het dit jaar begon. Niet helemaal een kopie, want de uitslag zou anders zijn.

Rond half 2 druppelen de helden van VVOG 5 binnen op het sportpark van Zwart-Wit ’63 (hierna: die andere club), inderdaad aan de Parkweg. Op papier 15 man (met wat half om half gehakt erbij) en in de praktijk ook. Pieter nam het woord, daar Koos vanwege baby verplichtingen, thuis zat:

Tussen de palen: Casilcas (45. Johnny)
Verdediging: Dirk (45. Cnor 67. Baartsen), Baartsen (45. Casilcas), Sneijder, Vlaggie (79. Teunnagel)
Middenveld: Frank, Bassie, de Neus, Jake
Aanval: sTom (67. Jordy), Johnny (45. Klevert)
Wissels: Cnor, Klevert, Teunnagel, Jordy
Aanschouwers: Kip, Nix, Marcellis, vrouwen en kinderen (eerst)
Afwezig: De rest!

Op deze 11e maart was het al meteen duidelijk dat wij een pittig middagje konden verwachten. Er werd veel druk gezet vanuit die andere club en voetballend waren ze vaak net een tikkie sneller. Hoe dan ook met veel inzet en af en toe een bal over de verdediging van die ander club heen, was het aardig gelijkwaardig. Tot een half uur ging dat prima en ging het spel op en neer. In de 32e minuut was het echter wel raak aan de verkeerde kant. Dit na al een tweetal waarschuwingen te hebben gehad door flinke kansen van die andere club. De 1-0 viel na doorbreken vanuit rechts en een schuivertje langs de verder goed keepende Casilcas. Tot de rust gebeurde er niet veel meer en werd de rust met 1 doelpunt verschil gehaald.

De rust in voor de thee om duidelijk te maken dat er nog best wat mogelijk was hier. Toch ontbrak het een beetje aan die echte ‘we gaan er op klappen’ instelling en dat heb je wel nodig in zo’n wedstrijd. Een aantal wissels werden toegepast door fysieke ongemakken.

De 2e helft leek aardig op de 1e helft, met dat verschil dat de 2-0 helaas al snel viel. Doorbreken op wederom rechts in de 56e minuut, het omspelen van Cnor en Casilcas en gelegenheidskeeper Johnny, leverde dat tweede doelpunt op. We bleven voetballen, inzet was er, maar meer zat er niet in. Wel wat kansen nog voor onder andere sTom, de Neus en Jake, maar helaas het bleef 2-0.

Na de wedstrijd konden we meteen door naar onze sponsor Stoppels om daar aan het bier te gaan. Mooi lang avondje voor een aantal wederom, waaronder ondergetekende. Mannen volgende week Hoevelaken, ik zeg maximale inzet en dan gaan we die winnen voor het behouden van plek 3! Voorspelling deze wedstrijd, 3-1.