VVOG 5 – Batavia 3

Sinterklaas is weer in het land. Kregen we daarom de 3 punten cadeau?
Nee, gewoon dik verdiend! Voor degenen die gewoon willen weten hoe de wedstrijd verliep, sla het slap gelul maar over. Wel jammer, je mist een hoop… eh… slap gelul ja.

/slap gelul aan/

Wat weten we van Batavia? Als je tegenwoordig iets niet weet, graaf je niet extra diep in je geheugen, nee… Google!

Na eventjes hun website te hebben bekeken (Zij hebben ook een Alwin in hun bestuur. Ik denk dat iedere voetbalclub niet zonder een Alwin in hun bestuur kan.), kwam ik bij de huisregels. Ik hoop niet dat ze dit bij ons gaan invoeren. Twee voorbeelden:

  1. Bij onvoldoende presteren, maar ook bij onvoldoende discipline of onacceptabel gedrag van een speler kan hij worden teruggezet naar een lager team (en kan een goede speler van een lager team naar een hoger team gaan). Dit is ter beoordeling van de trainers. In een aantal gevallen is dit een teleurstelling voor de speler, maar vaak ook beter voor de speler. Bij goed presteren in een lager team bestaat altijd de mogelijkheid weer naar het hogere team terug te komen.
    (Ik hoop het dus niet. Anders moeten de trainers meteen op zoek naar nog 6, 7 spelers.)
  2. De trainer/leider heeft de leiding bij de wedstrijd. De trainer maakt de opstelling en wisselt spelers. Een grote mond, grove taal, weglopen van de wedstrijd, agressie naar andere spelers, discriminatie op welk vlak dan ook wordenniet geaccepteerden leidt tot uitsluiting van de volgende training of de volgende wedstrijd. Dit wordt bepaald door de trainers/leiders.
    (Arme Dirk.)

Historie. S.V. Batavia ’90 is een voetbalclub uit Lelystad, ontstaan in 1990 uit een fusie tussen Stator en Zuiderzeevogels.
Acht, dat interesseert geen hond. Laten we maar gewoon naar de wedstrijd kijken.

/slap gelul uit/

Opstelling eerste helft:

Koos

Dirk                       JM          Aartsen                               Cas

Michiel                 Frank    Bazzie                   Alwin

John                      Niels

Wissel: Tom. Later kwamen Benjamin en Sneijder.

De eerste helft begon redelijk gelijk op. Misschien waren de groenwitten zelfs wat beter. In de tiende minuut gaf Dirk een goeie dieptebal op John. Deze liep vanaf de zijkant de zestien binnen en schoot hem hard via de keeper binnen. Hoppa, 1-0!

Het was redelijk fris weer, maar toen het zonnetje doorkwam begon het zowaar wat warm te worden. Nr. 10 van de Batavieren baalde vast dat hij een maillot had aangetrokken. Toch was hij duidelijk de beste bij de tegenstander. Hij was snel, wendbaar, had een goed spelinzicht en hij stond ook aan de basis van de 1-1. Later mocht hij zijn werk bekronen door er zelf 1-2 van te maken.

Rust.

Opstelling tweede helft:

Koos

Michiel                 JM          Sneijder              Cas

John                      Frank    Bazzie                   Benjamin

Tom                      Niels

Wissel: Aartsen, Dirk, Alwin

Ja, u leest het goed. De Benjamin (Benjamin) kwam erin. Hiermee is hij de vierde van dit oh zo getalenteerde gezin, dat zijn opwachting mocht maken. Zijn drie oudere broers gingen hem al eerder voor.

In de tweede helft hadden de gebroeders Sneijder de zo gevreesde nr. 10 van de blauwzwarten in hun broekzak.
De Harderwiekers kwamen steeds meer aan voetbal toe. Mooie combinaties tussen Bazzie en Niels. Ook onze debutant liet zich niet onbetuigd en was duidelijk een meerwaarde.

Een kwartier in de tweede helft werd het vijfde dan ook terecht beloond. Tom nam een goede corner, die door Bazzie beheerst werd ingetikt. Hoppa, 2-2!
Vier minuten later was het Benjamin die een assist op zijn naam mocht schrijven. Hij passte op Niels, die met rechts afmaakte. Hoppa, 3-2!
Nu duurde het wel vijf minuten voordat er weer gescoord werd. Bazzie had de bal, behield het overzicht stuurde Niels de zestien in. De oud-eerste speler maakte wederom met rechts snoeihard af. Hoppa, 4-2!
De meneer met maillot liet in de 72e minuut toch nog weer even van zich horen en maakte fraai de 4-3. Zo werd het weer een wedstrijd.
Een paar minuten later ging Cas eruit. Hij had zichzelf leeg gestreden. Alwin kwam op de linkshalf-positie. Ben ging naar zijn favoriete positie: linksback. Kijk maar uit, Cor!
Een kwartier voor het einde was er, zoals Evert dit terecht noemde, een kelderklassertje van hun keeper. Hij kwam uit, buiten de zestien, en miste de bal finaal. Frank was er als de kippen bij, behield vervolgens de rust en tikte binnen. Hoppa, 5-3!

De drie punten bleven dus in Harderwijk.

Volgende week eerst je schoen zetten en dan weer vlammen tegen die gasten uit Oosterwolde!

Nr. 6