Hoevelaken 5 – VVOG 5

Het zou deze zaterdag zeker weten een latertje worden, want uit om 15:00 in Hoevelaken betekent niet voor het donker thuis. Rond de klok van bijna twee uur, vertrokken 13 spelers richting het zuiden. Aangekomen in Hoevelaken was er een aangenaam temperatuurtje, bijna geen wind en de zon had de plastic velden lekker opgewarmd. Het zou wel eens een mooie middag kunnen worden.

De kleedkamer had bijna geen ruimte voor de vele manschappen die vandaag het vijfde van vvog vormde. De technische staf had de beschikking over 16 manschappen, wat resulteerde in de volgende opstelling. Op doel stond Koos, achterin van links naar rechts; Cas, Marco, Daniel en Peter. Het middenveld werd gevormd door links Jacob, centraal stonden Pieter en Rob en vanaf rechts Frank. De voorhoede werd gevormd door Tom en John.

Na een korte warming up, was iedereen gereed om de wedstrijd te beginnen. De eerste minuten waren lastig voor de jongens uit Harderwijk. Simpel balverlies gaf geen vertrouwen en Hoevelaken voerde de druk wat extra op. Door veel lopende spelers was het lastig verdedigen en het initiatief lag bij de thuis spelende ploeg. Het ontbrak Hoevelaken aan een goede laatste pass, waardoor ze niet echt gevaarlijk werden.

Na een kwartier spelen kregen we wat meer zelfvertrouwen en werd er weer naar voren gekeken. Verder dan een goede voorzet of een corner kwam het helaas niet. Rob raakt bij een actie randje zestien de bal verkeerd en verzwikt zijn enkel. Hij sputtert nog even door, maar werd daarna noodgedwongen vervangen door Niels, die hiermee officieel zijn debuut maakt in het vijfde!

De wedstrijd golft wat heen en weer en na ongeveer 30 minuten gespeeld te hebben, krijgt Frank de bal op zn arm. Normaal gesproken geen probleem, maar wel als dit in de zestien gebeurd. De fluit klonk en iedereen keek naar de scheidsrechter, penalty. Koos vloog naar een hoek, helaas de verkeerde, 1-0.

Niet veel later wordt een uittrap van de keeper ongelukkig verlengd en deze beland bij de op snelheid vertrokken spits. Marco was net te laat in de achtervolging. Daniël was op tijd maar de spits wist de bal in eigen bezit te houden. Met een droge knal werd koos gepasseerd, 2-0 achter.

Ondanks de stand was het toch vvog die meer grip op de wedstrijd kreeg. Steeds vaker wisten we Tom en John te bereiken. Helaas blesseert Tom zich opnieuw aan zijn hamstring en moet zich laten wisselen. Alwin neemt zijn plaats in. Alwin voert de druk voorin goed op en de keeper schiet de ‘lange’ bal niet lang genoeg en deze werd onderschept door John. Die zet het op een lopen, maar werd gestopt door een tackle in de zestien, scheids fluit, geen rode kaart maar wel een penalty. Jacob schiet raak. 2-1.

Niet veel later een overduidelijke handsbal van Hoevelaken, opnieuw in de zestien, helaas (maar wie had anders verwacht behalve een hele boze Daniël) bleef de fluit nu stil. Uiteindelijk klonk de fluit dan toch, maar nu voor de rust.

In de rust werd door Daniël nog voor de nodige energie en vitaminen gezorgd in de vorm van sinaasappelpartjes, wat een prima alternatief is voor een lauw bakje thee. Door het doelpunt en een paar goede laatste minuten was het vertrouwen groot en werd er fanatiek begonnen aan de tweede helft. Michiel kwam er in voor John, hierdoor schoof Niels naar linkshalf en Jacob in de spits. Peter gaf de beurt aan Dirk. De rest bleef nog even staan en Tim zou er later in komen.

De tweede helft was vanaf minuut één voor VVOG. Door veel druk en positief voetbal kwamen de kansen vanzelf. Goede voorzet van Dirk komt bij Alwin die vervolgens Jacob weet te bereiken, via het zijnet net naast. Niels zorgt in zijn debuut voor de nodige aanvoer en zet onze spitsen een aantal keer goed voor de goal, helaas wordt elke bal naast of over geschoten. Met het dieptepunt van twee keer op de dezelfde paal door Jacob. Niet veel later valt de bal uit de kluts voor de voeten van Daniël, die twijfelt niet en schiet hem binnen. Eindelijk de verdiende 2-2.

De gelijkmaker smaakte naar meer. Vanuit achter werd actief mee gevoetbald en zo kon Marco voor de zoveelste keer goed op komen. Na verwoede pogingen van Hoevelaken hem af te stoppen gaf de scheidsrechter terecht voordeel. De laatste kapbeweging gaf voldoende ruimte voor een schot. De bal wordt licht geraakt en de keeper vergist zich in de vaart van de bal, de bal valt achter de lijn. Prachtig doelpunt en de verdiende winst voor VVOG 5! Even leek het er op dat Niels met een afstandsschot de wedstrijd zou dicht gooien maar deze ging net naast. Niet veel later vond de scheids het mooi geweest.

De euforie was zeer groot en zou ook nog wel even duren. Nadat Cas iedereen had voorzien van een pilsje, werd er nog even genoten van de ‘All Blacks’ die letterlijk gehakt maakte van die ‘Aussie’ maar wat kon ons het schelen. Nog steeds ongeslagen en nu ook de terechte koploper.

Cheers!

#12